Tufan 2. Kitap

637,50 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
750,00 TL
Stok Adedi: 0

Tükendi

Stok Alarmı

1655-60 yılları arasında İsveç işgali sırasında Polonya`da geçen destansı tarihi maceranın 1. cildi.
Aşk, savaş, hile, mizah, ihanet ve kurtuluş üzerine kurulu bu heyecan verici hikâye, Nobel ödüllü Henryk Sienkiewicz`in (1846-1916) Polonya edebiyatının en büyük klasiğidir. Tufan’da anlatılan savaşlar, Polonya-Litvanya Birliği’nin tarihindeki en karmaşık ve en anlamlı çatışmalardır; zira bu savaşlarda devreye giren siyasi saikler, köklerini tarihin erken ve temel olaylarından almaktadır.
Cermen Tarikatı’nın (Töton Şövalyeleri) izlediği siyaset, 1655’te İsveç ile Polonya arasında patlak veren savaşta ilk sonuçlarını verdi; çünkü bu siyaset, Prusya’daki elektörü bağımsız hale getirdi ve kısa süre sonra onun oğlu kral olarak taç giydi. 1654’te Büyük Rusya ile olan savaşın resmi sebebi, kısmen de olsa, 1612’deki mücadeleden kaynaklanıyordu; o mücadelede Polonyalılar Moskova’yı boyunduruk altına almaya çalışmıştı. Fakat bu yeni savaşın asıl nedeni, Güney Rusya’nın Polonya’ya karşı dini ve maddi eşitlik mücadelesiydi.

Polonya tarihinin iki temel olayı vardır: Bunlardan biri, Cermen Tarikatı’nın Polonyalıların eliyle Prusya’ya yerleştirilmesidir; diğeri ise, Polonyalı prenses Yadviga’nın Litvanya Büyük Prensi Yagyello ile evlenerek Polonya’yı Litvanya ve Rusya ile birleştirmesidir. Cermen Tarikatı’na gelmeden önce, onların kariyerine başladığı topraklar hakkında birkaç kelime söylemek gerekir. Bu topraklar, Polonya’yı denizden koparmış, siyasi doğum yerini elinden almış ve Yeni Alman İmparatorluğu’nun başta gelen krallığına, yani Prusya Krallığı’na hem adını hem de topraklarını vermiştir. Bu krallık, gerçekte İmparatorluğun kurucusu ve başıdır.

Yayınevi : Sarmal Kitabevi
Yazar : Henryk Sienkiewicz
Barkod : 9786259398471
Boyut : 13x19
Sayfa Sayısı : 807
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2025
Çevirmen : Kahraman Türel
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.