Sohbetler

310,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
500,00 TL
Stok Adedi: 4

Tükendi

Stok Alarmı

Ebü`l-Leys Es-Semerkandî (rah) ehl-i sünnet âlimlerinin büyüklerden olup Hanefî mezhebinin imâmlarındandır. Tefsîr, hadîs, kelâm, tasavvuf, ahlâk ve diğer ilimlerde yüksek derecelere sahip idi. 373/983 senesi Cemâziyelâhir ayında vefât etmiştir.

Ebü`l-Leys es-Semerkandî, Ebû Cafer Hinduvânî`nin talebesidir. İlim öğrenme icazet silsilesi, hocası yoluyla İmâm Ebû Yûsuf hazretlerine ulaşır. Ebü`l-Leys es-Semerkandî hazretlerinin, çeşitli ilimler hakkında yazdığı çok değerli eserleri vardır. En meşhûr eseri tercümesini sunduğumuz Tenbihü`l-Gâfilîn kitabıdır. Bu kitap vaaz ve nasîhatle ilgili olup, 54 bölümden meydana gelmiştir. 1040 târihinde Kâtip Çelebi tarafından Türkçeye tercümesi yapılmıştır.

Bu eserin tamamı İslâm ahlâkını anlatmakta olup, âyet-i kerîmeler ve hadîs-i şerîfler ile beraber, nasîhat ve hikmetli sözler ihtiva eden mükemmel bir ahlâk kitabıdır. Kitap, ihlâs konusuyla başlamaktadır. Daha sonra kabir azâbı kıyâmet günü, tövbe, ana-baba hakkı, akraba ziyâreti, komşu hakkı, gıybet, kibir, beş vakit namaz, mescidlere hürmet, Allah korkusu, duâ gibi birçok ahlâkî ve fıkhî konuları bölümler hâlinde ihtiva etmektedir.

İşte, elinizdeki eser Ebü`l-Leys`in en kıymetli eserlerinden biri olan Tenbîhü`l-Gâfilîn`in tercümesidir. Eseri tercüme ederken günümüz Türkçesini en iyi şekilde kullanmaya çalıştık.

Yayınevi : Şifa Yayınevi
Yazar : Ebü`l Leys Semerkandi
Barkod : 9786056196324
Boyut : 17x25
Sayfa Sayısı : 816
Cilt Tipi : Ciltli
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2020
Çevirmen : Muhammed Taha
Cep Boy : Hayır
1. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.