Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

Politik Bir Beden Olarak Devlet

194,40 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
240,00 TL
Stok Adedi: 23

Tükendi

Stok Alarmı

Machiavelli’den bir asır önce bir kadın yazarın gözünden “Prens”
Avrupa tarihinin ilk profesyonel kadın yazarı kabul edilen ve bir kadın tarafından kaleme alınan ilk siyasetname örneğini veren Christine de Pisan, “Politik Bir Beden Olarak Devlet” kitabında devleti bir insan bedenine benzetir ve organlar arasındaki işleyişe dair ideal bir model çizer.
Eser, toplumu bir beden gibi ele alarak yöneticilerden halka kadar herkesin bu yapıda nasıl bir rol üstlenmesi gerektiğini çarpıcı bir şekilde anlatır. Prensleri “baş”, soyluları “kollar”, halkı ise “bedeni taşıyan unsurlar” olarak tanımlayan bu yaklaşım, yönetimin ancak uyum ve faziletle ayakta kalabileceğini vurgular.
Devlet kurumunun işleyişinin anlatıldığı bu eser, yalnızca bir siyaset kitabı değil; aynı zamanda ahlak, erdem ve toplumsal düzen üzerine kadın gözünün inceliğiyle yazılmış bir rehberdir. Özellikle yöneticilerin eğitimi, karakteri ve sorumlulukları üzerinde durulan eserde iyi bir liderin yalnızca güçlü değil; adaletli, ölçülü, merhametli ve bilge olması gerektiği vurgulanır. Çünkü aslolan, güçten değil; faziletten doğan iyiliktir.

Yayınevi : Timaş Akademi
Yazar : Christine De Pisan
Barkod : 9786256582910
Boyut : 16.5x24
Sayfa Sayısı : 96
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2026
Çevirmen : Özgü Ferguson
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.