Pal Sokağı Çocukları

31,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
50,00 TL
Stok Adedi: 3

Tükendi

Stok Alarmı

PAL SOKAĞI ÇOCUKLARI
Pal Sokağı Çocukları, Macar yazar Ferenc Molnar tarafından yazılan ve ilk baskısı 1906 yılında yapılan bir çocuk kitabıdır. Kitap, 20. yüzyılın başında hızla gelişen Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, oyun sahalarını zengin çocuklardan korumaya çalışan yoksul bir grup çocuğun mücadelesini anlatmaktadır.
Pal Sokağı Çocukları; arkadaşlığın, dostluğun, birlikteliğin, ama aynı zamanda disiplinin, ciddiliğin ve soğukkanlılığının hüküm sürdüğü bir çocuk grubudur. Bu grubun kendilerine özgü birtakım kuralları ve başkanları vardır. Ayrıca bir kişi hariç her üyenin bir rütbesi vardır ve rütbesi düşük olanlar, üstün olanların emirlerini yerine getirmelidir. Bu kurallara uymayan üyeler ihtar ve sonra da ceza alır.
Kitap, dünya çapında en ünlü Macar romanı olmuştur. Birçok dile çevrilen kitabın bazı ülkelerde (Birleşik Krallık ve İtalya gibi) okullarda okunması zorunludur. Nemecsek karakteri, çocuk edebiyatının Oliver Twist ya da Tom Sawyer gibi ölümsüz kahramanları arasına girmiştir.
2006 yılında 11 yaşındaki Macar öğrenci Dani Bodnar, okul ödevinde kitaptan şöyle bahseder:
“Kendimi çok kötü hissettim. Niye arsa için savaşmak zorunda olduğumuzu düşünüyordum. Çünkü orası bizim ülkemizdi, bizim oyun sahamız... Öyle bir yer ki, ateşler içinde olsak bile uğrunda savaşmalıyız. Arsa bize göre bizim vatanımızdı çünkü.”

Yayınevi : İskele Yayıncılık
Yazar : French Molnar
Barkod : 9786051774565
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 104
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2023
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.