Müslüman Kadının Şahsiyeti Kültür ve Daveti

37,20 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
60,00 TL
Stok Adedi: 0

Tükendi

Stok Alarmı

Müslüman kadının İslam toplumunda önemli bir yeri vardır. Müslüman kadın, kız, kızkardeş, eş ve anne olarak haklarını ve sorumluluklarını bilmeli, kendini kötülüklerden koruduğu gibi çevresine de bu bilinci vermelidir. Yani bir davetçi olabilmelidir.

Kadının davetteki yeri ve görevi inkar edilemez. Bu görev, onun Allah`a davet fıkhını bilmesini kaçınılmaz kılıyor. Kitap bu konuyu irdeliyor. Bu sahadaki görevlerini açıklamak için Peygamber döneminde yaşamış mübarek hanımların hayatından tablolar sunuyor. Evet, hanım sahabeler Müslüman kadınlar için en iyi örnektir, çünkü onlar Rasulullah tarafından eğitildiler.

Çağımızda Müslüman kadın etrafında çok önemli sorunlar oluşturuldu. İnsanlar bazen çağdaşlık, bazen yenilik, bazen laiklik, bazen de cahillik adına bu sorunları oluşturdu. Müslüman kadın bunu görüyor, bundan etkileniyor, infiale kapılıyor, bunlara icabet ediyor ya da reddediyor.

Dinine sarılıyor ya da aldatıcı sözlerin çekiciliğine kanıp dini duyguları zayıflıyor.

Müslüman kadın, islam ile şahsiyet kazandığından toplum ıslah olacak, günahlara önemli bir set çekilecek, şeytanların tezgahı bozulacaktır.

Umuyoruz ki, bu kitap kadının islam ile şahsiyet kazanmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

Yayınevi : Dua Yayınları
Yazar : Ali Abdülhalim Mahmud
Barkod : 9786054024865
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 440
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2012
Çevirmen : Mustafa Nuhoğlu
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.