Kutü`l Amare Zaferi

125,80 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
185,00 TL
Stok Adedi: 12

Tükendi

Stok Alarmı

Katü`l-Amare Zaferi, dünyaya hükmetmiş büyük imparatorluklar içinde sadece Osmanlı Cihan Devleti`nin Çanakkale Savaşı`nı ve Kutü`l-Amare Muharebesi`ni kazanıp, bu muhteşem galibiyetleri yaşadıktan ve "Kuğunun Son Çığlığı"nı gök kubbeye saldıktan sonra ihtişamlı bir gurub ile batışına tarihin şahitlik ettiği saklı kalmış bir büyük destandır.

Kutü`l-Amare Zaferi; Anadolu`dan Kıbleye doğru akan Dicle ve Fırat sularının bu büyük kahramanlık hatıralarını sînesinde sakladığı ve Mirliva Halil (Kut) Paşa`nın ifâdesiyle "Tarihin bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülâta uğradığı" ve bu aziz milletin îmanından aldığı kuvvet ve ecdadından tevarüs ettiği asaletle tarihe yazdığı son şaheser fermandır.
Kutü`l-Amare Zaferi, Birinci Dünya Savaşı`nın Irak Cephesi`nde her türlü imkansızlık içinde mücadele eden Türk Ordusu`nun 143 günlük çetin bir kuşatmanın ardından; içlerinde "5 general, 476 subay ve toplam 13.309 askerin" bulunduğu 6. İngiliz Tümeni`nin tamamını 29 Nisan 1916 tarihinde kayıtsız şartsız esir aldığı öksüz bir galibiyettir.

Kutü`l-Amare Zaferi, Ay Yıldızlı bayrağımızın remzettiği değerler manzûmesinde ifadesini bulan ve Tevhid kalemiyle yazılan;

"Sünnet sancağındaki iman", "Vahdet ırmağındaki umman" ve "Rahmet kucağındaki Sübhan yazısı"dır.

Yayınevi : Akçağ Yayınları
Yazar : Mehmet Güneş
Barkod : 9786053423348
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 316
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2017
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
Bu Yazarın Diğer Kitapları
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.