Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

Korku Duvarını Aşmak

258,40 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
380,00 TL
Stok Adedi: 5

Tükendi

Stok Alarmı

Birincil Şeyler Dizisi’nin korku üzerine bu kitabında, bireyin hayatına kendi sınırları dahilinde istediği yönü verebilmesinin önünde engel olarak Gestalt psikolojisinde “beş varoluşsal baskı” şeklinde sınıflanan sonluluk, sorumluluk, kusurluluk, yalnızlık ve anlam arayışının kişinin kendisiyle ve ötekilerle ilişkilerinde nasıl pek çok korkuyu uyandırdığı ortaya konuluyor. Söz konusu korkuları tanımak ve kendimizde saptamak, psikolojik gelişimin adımı olarak ele alınıyor. 
Böylece insanın gerçek bir yetişkin özne olarak kendini eksikleriyle de kabul etmesi, seçimlerinin sorumluluğunu alması; hayatına anlam katabilmesi için “mutluluk” kavramı, “özgürlük” ve “sorumluluk” kavramlarının felsefi ve psikolojik bağlamda yerli yerine oturtulmasıyla anlamlandırılıyor. Hayatın her evresindeki başat psikolojik meselelerin tek tek üzerinde durulurken, ilgili insan hâlleri örnekleriyle korkularımızdan özgürleşmenin yolu adım adım ortaya konuluyor. Kitapta, duyguların bütünleştirmesi konusu da önemli bir başlık olarak yer alıyor.
Bu kitabı okurken, Gestalt Terapisti Catherine Clouzard ile temel korkularımızın ne olduğu üzerine düşünecek, yaşamış veya yaşamakta olduğunuz şeyleri anlayacak, duygularınızı anlamlandıracak, aktarılan danışan hikâyeleri vasıtasıyla ise yalnız olmadığınızı duyumsayacaksınız. En önemlisi de anlaşıldığınızı hissedecek, kendinizi anlayacak ve özgürleştirici gerçek seçimler yapmaya yüreklendirileceksiniz. 
Onur Yıldız’ın akıcı çevirisiyle…

Yayınevi : Kabalcı Yayınevi - Doruk Yayınları
Yazar : Catherine Clouzard
Barkod : 9786255621467
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 152
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2026
Çevirmen : Onur Yıldız
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.