Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

Hilal ve Demir Haç: İttihat ve Terakki’nin Alman Hegemonyasına Girişi 1914 - 1917

132,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
220,00 TL
Stok Adedi: 12

Tükendi

Stok Alarmı

Eserimiz; E. F. Benson`ın I. Dünya Savaşı`nın kritik bir safhasında yayımladığı ve Osmanlı Devleti ile Alman İmparatorluğu arasındaki siyasî, askerî ve ideolojik yakınlaşmayı inceleyen bir savaş dönemi metnidir. Roman değil, tarihî ve siyasî bir değerlendirme özelliği taşıyan eser, dönemin İngiliz kamuoyunu şekillendiren tartışmaların merkezinde yer alan Doğu politikalarını konu edinir.
Yazar Osmanlı yönetiminin son dönemini, Almanya`nın Yakın Doğu`daki nüfuz politikalarıyla birlikte değerlendirir. Balkanlar`dan Mezopotamya`ya, Suriye`den Filistin`e uzanan geniş bir coğrafyada güç dengelerini irdeleyen çalışma çağının diplomatik rekabetini ve savaş propagandasının düşünsel arka planını yansıtması bakımında oldukça önem arz eder.
Bugün Hilal ve Demir Haç, ortaya koyduğu iddialardan bağımsız olarak Birinci Dünya Savaşı yıllarında İngiliz entelektüel çevrelerinin Osmanlı Devleti`ni ve Alman-Osmanlı ittifakını nasıl algıladığını göstermesi bakımından değer kazanan bir kaynak olarak kabul edilmektedir. 

Yayınevi : Dorlion Yayınları
Yazar : Edward Frederic Benson
Barkod : 9786253837365
Boyut : 13.5x21
Sayfa Sayısı : 144
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2026
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.