Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

Osmanlı Cumhuriyet ve Atatürk

306,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
408,00 TL
Stok Adedi: 23

Tükendi

Stok Alarmı

Bu kitap, okuru, Osmanlı elçilerinin Avrupa’ya dair gözlemlerinden II. Mahmud’un reformlarına, Tanzimat ve Meşrutiyet’in sancılarından Cumhuriyet devrimlerine uzanan kesintisiz bir tarihsel gezintiye çıkarıyor.
Çalışma, sadece dünyada değişen politik ve ekonomik şartları değil, Atatürk ve arkadaşlarının zihin dünyalarını şekillendiren fikir akımlarını, okudukları eserleri ve içinden geçtikleri tarihi koşulları da mercek altına alıyor.
Osmanlı Devleti’nin son yüzyılından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan süreç, salt bir rejim değişikliği değil; zihniyet, kurumlar, bilim ve bürokrasi zemininde yükselen büyük bir dönüşümün öyküsüdür. Prof. Dr. Bekir Koç yalnız siyasi gelişmeler ve rejim değişikliğine odaklanmıyor; anayasal gelişmelerden hukuka, yönetimden kalkınmaya, eğitimden sanata, dilden tarihe birçok alandaki bu dönüşüme derinlikli bir boyut getiriyor. Eser aynı zamanda modern Türkiye’nin ruhunu anlamak isteyenlere; müzik, tiyatro ve bilimin başkentteki serüvenine ilişkin dokümanter bir pencere de aralıyor.

Yayınevi : İmge Kitabevi Yayınları
Yazar : Bekir Koç
Barkod : 9786256455801
Boyut : 13x21
Sayfa Sayısı : 238
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2026
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.