Hem Antisemitizme Hem İstismarına Karşı

216,75 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
255,00 TL
Stok Adedi: 37

Tükendi

Stok Alarmı

Yahudi Soykırımı insanlığın gördüğü en büyük suçlardan biriydi. Batı dünyasının kendi yol açtığı trajedinin yeniden yaşanmaması için Yahudilere Filistin’de bir ulus-devlet kurma kararından bu yana, başta Filistinliler olmak üzere bölge halkıyla yaşanan çatışmalar hiç bitmedi. 7 Ekim 2023’te Hamas’ın yaptığı saldırı bu çatışmaların en kanlısına kapı araladı. 

O günden beri İsrail devletinin kendisine yönelik her türlü eleştiriyi antisemitizm, Yahudi düşmanlığı diye damgalayarak savuşturması İsrail ile Filistin arasındaki sorun için iki seçenekli bir çözümü uygulamaya yarıyor: Ya bütün Filistinliler tamamen boyun eğecekler ya da hepsi yok edilecek. Gazze’de uygulanan ve etnik temizlik ya da soykırım boyutuna varan şiddet dünya kamuoyunda halkların tepkisine yol açarken, Yahudi ve sol entelektüeller bu şiddeti savunmaya yönelik söylem çerçevesini sorgulamaya koyuldu. 

Kitaba katkıda bulunan ABD, Britanya, Almanya ve Fransa’dan yazarlar, antisemitizm suçlamasının İsrail devletinin uyguladığı eşitlik ve adaletten uzak politikaların örtbas edilmesi için nasıl bir silah olarak kullanıldığını ele alıyor. İsrail-Filistin sorununa çözüm seçeneklerinin düşünülüp konuşulabilmesi için hem antisemitizme hem istismarına karşı çıkıyorlar.  

Yayınevi : Metis Yayınları
Yazar : Kolektif
Barkod : 9786053164234
Boyut : 13x21
Sayfa Sayısı : 200
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2025
Çevirmen : Savaş Kılıç
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.