Diplomasi

348,50 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
410,00 TL
Stok Adedi: 74

Tükendi

Stok Alarmı

Bugüne kadar "dış politika" ile "diplomasi" kavramları karıştırılmış, "diplomasi" kavram olarak ihmal edilmiş, "dış politika"nın bir alt ürünü olarak görülmüş ve bu yüzden üzerinde fazla durulmamış ve akademik çalışmalara konu olmamıştır.

Gerçekte, diplomasi başlı başına bir politika değil politikayı uygulayan bir araç ya da araçlar bütünüdür ve dış politika ile birbirini tamamlar; başka bir tanımla politika stratejiyi saptarken, diplomasi de taktikleri yürütür.

Yıllarını Türk Dışişleri`nde geçiren "kırk yıllık diplomat" Temel İskit, eserinin kendi deneyimlerinden süzülen araştırma ve incelemelere dayandığını ve "diplomasi"nin dış politikanın bir aracı olduğunu belirtiyor, modern diplomasinin kurum ve araçlarını ele alırken ise kendi bilgi ve deneyimlerinden yararlandığını özellikle vurguluyor.

Türkiye`de diplomasiyi ilk kez tarihi, teorisi ve uygulaması ile birlikte ele alan bu kitapta, ikili ve çok taraflı diplomasi türleri, müzakereler, antlaşmalarla birlikte Türkiye Cumhuriyeti diplomasisi ve kurum olarak Türkiye Dışişleri Bakanlığı inceleniyor.

Kendi alanında bir ilk olan bu eserin başvuru kitabı olarak önemli bir boşluğu dolduracağına inanıyoruz. Yazar, 6. Baskı`da, tüm metni gözden geçirerek, eseri genişletmiş bulunmaktadır.

Yayınevi : İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları
Yazar : Temel İskit
Barkod : 9786053992578
Boyut : 16x23
Sayfa Sayısı : 544
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2022
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.