Tükendi
Stok AlarmıCeza yargılaması, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini doğrudan etkileyen, devletin yasal kurumları aracılığında cezalandırma yetkisinin kullanıldığı bir süreçtir. Bu sürecin hukuka uygun yürütülmesi, yalnızca maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını değil, aynı zamanda adil yargılanma hakkının güvence altına alınmasını da amaçlar. Çalışmamızda, ceza yargılamasında hukuka aykırı delil kavramını, dayanak normlar, somut örnekler ve sonuçları itibarıyla sistematik bir biçimde incelemeyİ amaçladık.
...
Eserde, ceza muhakemesi sürecinde sıkça karşılaşılan hukuka aykırı delil durumları başlıklar hâlinde ele alınmış, her bir hukuka aykırılık türü için:
*Hangi kural veya ilkenin ihlal edildiği,
* Hukuka aykırılığın somut nedeni,
* Dayanak CMK ve Anayasa maddeleri,
* Uygulamada karşılaşılan örnek durumlar,
* Delillerin hukuki sonucu,
Açık ve anlaşılır bir biçimde ortaya konulmaya çalışılmıştır.Bu eser, sadece öğrenciler ve akademisyenler için değil; aynı zamanda uygulayıcılar, yani hakimler, savcılar ve avukatlar için de pratik bir rehber niteliği taşımaktadır. Hukuka aykırı delillerin sistemli şekilde ele alındığı bu çalışma, hem yargı kararlarının değerlendirilmesinde hem de iddia ve savunma stratejilerinin belirlenmesinde yol gösterici olmayı hedeflemektedir. Hukukun üstünlüğü ilkesinin somut uygulama alanlarından biri olan ceza muhakemesinde, şekilsel kuralların ötesinde; adalete ve insan onuruna dayalı bir yargılama süreci için hukuka aykırı delillerin yargılamadan ayıklanması hayati öneme sahiptir.
ÖN SÖZDEN…