Yeni Çin Seddi

187,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
220,00 TL
Stok Adedi: 4

Tükendi

Stok Alarmı

Dünyanın en büyük döviz rezervini elinde tutan Çin, uluslararası para sisteminin önemli bir oyuncusu. Değişen düzende de önemi artacak. Çin’in para birimi renminbi şimdiden ABD’yle Çin’in güç dengelerini değiştirdi. Çin uluslararası para ilişkilerinde ne tür bir güç elde ediyor? Çin hükümetinin öncelikleri ve niyeti neler, tercihleri nasıl açıklanabilir?

Yeni Çin Seddi’nde, siyasal iktisat ve Çin konularında uzman araştırmacılar, Çin’in uluslararası para ilişkilerinde siyasetin ve gücün oynadığı kilit rolü ve Çin’in siyasal tercihlerinin ardındaki farklı güdüleri inceliyor. Çin’in uluslararası para siyasetini aydınlatarak yükselişinin ekonomik ilişkiler üzerindeki etkilerine, renminbinin uluslararasılaşmasının ve ülkenin üstünlüğünün gelecekteki sonuçlarına dair küresel bir açıklama sunuyorlar.

Eric Helleiner, Waterloo Üniversitesi ve Balsillie Uluslararası İlişkiler Okulu’nda Edebiyat Fakültesi Siyasal İktisat Bölümü Başkanı ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde profesör.

Jonathan Kirshner, Cornell Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde Stephen ve Barbara Friedman Uluslararası Siyasal İktisat Profesörü ve Reppy Barış ve Çatışma Araştırmaları Enstitüsü Direktörü.

Yayınevi : Koç Üniversitesi Yayınları
Yazar : Eric Helleiner
Barkod : 9786059389839
Boyut : 17x24
Sayfa Sayısı : 256
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2018
Çevirmen : Barış Cezar
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.