Hayvan Çiftliği

12,40 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
20,00 TL
Stok Adedi: 0

Tükendi

Stok Alarmı

Bir Peri Masalı alt başlığıyla yayımlanan Hayvan Çiftliği; hayvanların konuştuğu, okuduğu, yazdığı ve kendi yönetim sistemlerini kurdukları başka bir dünyayı anlatır. Başlığının aksine, bir masaldan çok, güçlü bir politik yergidir. İnsanların adaletsiz sistemine karşı çıkarak “Dört bacak iyi, iki bacak kötü.” sloganıyla hayvanların kendi eşitlikçi yönetim biçimlerini inşa ettiği fakat bazı türlerin diğerlerinden “daha eşit” olduğu bir tasvirdir. Yönetimin başına geçen domuzların bu güçle beraber yozlaşmaları, yasaların ve diğer hayvanların algısı üzerindeki manipülasyonları karşımıza çıkar.

George Orwell eserini, Birleşik Krallık’ın Sovyetler Birliği ile ittifak hâlinde olduğu 1945 yılında kaleme almıştır. Orwell’ın ise Sovyet rejimine yönelik yükselen hayranlığı benimsemediği gibi, Hayvan Çiftliği’nin domuz liderinin de Stalin’i temsil ettiği düşünülmektedir.
Time dergisi tarafından İngilizce kaleme alınan en iyi yüz eserden biri seçilen Hayvan Çiftliği; devrim ve eşitlik gibi konuları masalsı bir dille keşfetmek üzere keyifle okunabilecek bir kitap.

Yayınevi : Olimpos Yayınları
Yazar : George Orwell
Barkod : 9786257135702
Boyut : 13x20
Sayfa Sayısı : 144
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2021
Çevirmen : Z. Seçil Şimşek
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.