Finansal Piyasalar

45,10 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
55,00 TL
Stok Adedi: 1

Tükendi

Stok Alarmı

Modern finansın ortaya çıkışı 19.yüzyıl olarak kabul edilse de finansmanın tarihçesine baktığımızda ilk fınansal işlemlerin vadeli işlemler olduğuna ilişkin bulgulara rastlanmıştır.

Kayıtlardaki ilk vadeli sözleşmesinin Eski Yunan`daki Milet`li filozof Thales`in kışın, bahardaki zeytin hasadı için yağhaneler üzerine yaptığı ve günümüzdeki alım opsiyonlarına benzeyen pazarlıklar olduğu bilinmektedirl. İlk çağlarda bankacılık hizmetleri din ile iç içe sunulmuştur.

Güvenilir kimseler olarak görülen rahiplerin Mezopotamya`daki Kızıl Tapınak`ta bankacılık işlemleri yaptıkları bilinmektedir. O dönemde tapınaklar bir tür bankacılık işlevi görmüşlerdir2. Faizle ilgili ilk düzenlemelerin de M.Ö. 2000`li yıllarda Hammurabi Kanun`larında yer aldığına ilişkin çeşitli bilgiler farklı kaynaklarda belirtilmektedir . Hammurabi Yasaları kredi, kefalet, faiz ve garanti ile ilgili yaklaşık 150 madde içermektedir. Servet sahibi kişiler o dönemde rahiplerin dürüstlüklerine güvenmişler ve varlıklarını tapınakların güvencesine emanet etmişlerdir. "Bilinen en eski Babil bankaları Egibi ve Neboahiddin adlarını taşımaktadır. Bu kurumlar şarap satışı, emlak işleri ve esir ticareti ile uğraşmışlar, mevduat ve emanet kabul etmişler, rehin karşılığı borç vermişler ve noterlik yapmışlardır4 "Günümüze ulaşan en eski bankacılık yasaları Eshunnanca Krallığı`ndadır.(Yaklaşık M.Ö.2000)

Yayınevi : Zeus Kitabevi
Yazar : Gönül Alkan
Barkod : 9786055348250
Boyut : 15x21
Sayfa Sayısı : 272
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2014
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.