Aşık Dante

75,02 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
121,00 TL
Stok Adedi: 0

Tükendi

Stok Alarmı

Dante`nin eserlerinin merkezinde `aşk` yatar. Popüler şarkıların, müziklerin, filmlerin, dizilerin aşk meselesi etrafında döndüğü bir kültürde yaşamamıza rağmen entelektüeller bu konuyu araştırmaktan ve konuşmaktan biraz çekiniyor. Biz, bugün `Aşk` konusunda konuşmayı popüler şarkıcılara bırakmış sürünüyoruz. Oysa Orta Çağ, Thomas Aquinas gibi ağır entelektüelleri ve Dante gibi büyük şairleri bu konuda konuşturuyordu.

Aşık Dante, Dante`nin kadın hayalleri, şiire nüfuz etme isteği, hayata dair yakıcı sorulan cevaplama ve kalbin en derin arzularını anlama ihtirası arasında bir bağ kurmakla kalmıyor, Ortaçağ`dan Modern döneme kadar, âşıkla ressam; zalimle mazlum; şairle filozof; özgürlük sembolüyle faşist; sapkınla dindar; farklı Dante portreleri arasında ve tabii Dante eserlerinin farklı çevirmenleriyle yorumcuları arasında ilginç bağlar kurup sorular soruyor.

Dante`nin Komedyasını okumayanlar, kendilerini büyük bir estetik, hayal gücü, duygu ve zekâ ziyafetinden; muhayyel, duygusal ve entelektüel bir ziyafetten mahrum etmiş olur. Bu kimseler, Mozart`ın Don Giovannisini canlı dinlememiş, tiyatroda bir King Lear izlememiş, bir Beethoven senfonisi duymamış ya da Paris`e hiç gitmemiş kimseler gibidir.

Eğer sîz de böyle biriyseniz, bu kitap, özellikle sizin için yazılmıştır.

Yayınevi : Hece Yayınları
Yazar : A. N. Wilson
Barkod : 9786055108038
Boyut : 14x21
Sayfa Sayısı : 388
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2013
Çevirmen : Mustafa Zeki Çıraklı
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.