Menü
Kapat
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kapat
Sepetim

1960’lardan Kareler

49,60 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
80,00 TL
Stok Adedi: 2

Tükendi

Stok Alarmı

Tuncay Fişekçi, 1968 yılının sonbaharında Hukuk Fakültesine girip İstanbul`a geldiğinde, ardında 1960`tan beri Tuncan Okan`ın sinema yazılarının yön verdiği bir sinemaseverlik geçmişi vardı.

Bu geçmişin yönlendirmesiyle istanbul`da ilk yaptığı şeylerden biri Beyoğlu Mis Sokak`taki Sinematek Derneği`ne gidip Onat Kutlarla tanışmak ve Yeni Sinema dergisinin yayımlanmış bütün sayılarını alıp okumaya başlamaktı.

ilk adresi Çemberlitaş`ta Piyerloti Caddesi`deki Balıkesir Öğrenci Yurdu`ydu. Köhne impa­ratorluk anılarıyla dolu bu semtte, Osmanlı medreseleri, mezartaşları arasında iki yıl geçirdi.

Sonraki adresi Beşiktaş, Çırağan Caddesi 37 numaradaki Kalem apartmanının (bugün 24 numara) birinci katındaki 30 metrekarelik daireydi.

Öğrenim yılları boyunca hep söylediği, yalnız hukuk değil, aynı zamanda sinema eğitimi yaptığıydı.

Onat Kutlar`ın yöneticiliğindeki Sinematek, bu eğitimin merkeziydi.

Sinema sevgisinin uygulama alanı bulabilmesi o yıllarda olanaksıza yakındı. Bu nedenle bu eğilimini fotoğraf çekerek gideriyordu. Öğrenci harçlığının ancak yetebildiği ucuz Rus malı Zorki marka bir fotoğraf makinası almıştı. Bu kitapta göreceğiniz fotoğraflar, bu makinayla çekilmiştir.

 

Yayınevi : Sözcükler Yayınları
Yazar : Turgay Fişekçi
Barkod : 9786054209064
Boyut : 14x20
Sayfa Sayısı : 159
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Cep Boy : Hayır
1. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
Bu Yazarın Diğer Kitapları
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.